ANNA KÄLL
DOGS
PUPPIES
AGILITY
SEMINARS
JUDGE
THE TEAM
BLOG

Hinderinlärning
Handling
Hoppteknik
Inkallning
Valptips
Springande Kontaktfält

Min filosofi inom agility och hundträning är att både jag och hunden ska ha det roligt. Hunden ska göra som jag vill för att den vill arbeta med mig och gör den inte det så har jag gjort något fel under vägen.

Jag lägger aldrig någon skuld på hunden. Olika hundar har olika egenskaper, men i slutändan så är det min uppgift att få hunden att vilja jobba tillsammans med mig, och vilja utföra det jag ber den om.

Dom små vita terrierna gör inte mycket för min skull, dom gör bara saker för att dom själva ska bli nöjda. Border Collien däremot tycker inte om när matte är arg. Oavsett om man har en hund som gör saker för att ägaren ska bli nöjd eller ej, så är jag övertygad om att inlärningen och momentet blir sämre när hunden gör något den måste istället för något som den vill. Jag är väldigt analytisk och älskar att titta på andras idéer och stilar. Jag stänger aldrig dörren för en ny idé eller "innegrej", men jag släpper inte heller igenom den omotiverat.

Inom agilityn så tror jag på bra grundträning. Jag tror på en hund som älskar att springa, som vågar att springa, och som tittar på hindrena när den ska hoppa. Jag förespråkar en tydlig, konsekvent och enkel handling som både förare och hund förstår. Jag idiotförklarar eller geniförklarar inte hunden. Förarens vinklar till hunden är a och o. Snabba hundar kräver tempoväxlingar på rätt ställen om man ska kunna utnyttja deras fulla kapacitet.

Jag håller kurser från och till efter önskemål. Gå till Agilitykurser för mer info.