« Tillbaka

SPRINGANDE KONTAKTFÄLT / Running Contacts

Idag är det många som satsar på Springande kontaktfält för att klara av konkurrensen internationellt.

När jag började träna Running Contacts med Colin så började jag enligt vad jag kunde hitta på Silvias hemsida om hennes metod. Jag har efter lärdomar modifierat inlärningen och tycker att jag har ett lätthanterligare sätt att träna springande kontaktfält som ska komma att passa flera slags hundar. Jag lägger mer fokus på platsen och använder en matta som hjälpmedel, samtidigt som jag försöker få med farten vid sidan om och slutligen få ihop fart med "plats".

Det är inte alltid lätt att veta hur din hund tänker. Endel hundar klarar att lära sig lite långsammare för att sedan lägga på fart och behålla samma beteenden. Andra hundar måste läras om när du lägger på mer fart/stress för att kunna utföra samma beteende snabbare. När jag tränar och lär ut springande kontaktfält försöker jag gardera olika aspekter för olika hundar. Jag vill ha med både fart och beteende från början och en möjlighet att laborera mellan dessa och problemlösa effektivt utmed vägen. Det är krångligt att administrera en 3m planka som du ska höja 10cm åt gången, därför gör jag idag mer grundarbete på en lätthanterlig låg nivå (0-50cm) för att sedan gå till en hel balans

Panda fick lära sig grunderna på en liggande planka med foppatofflor under,
sedan gick vi till full balans.

Även med svängar

Eftersom jag var så trött att repetera Springande kontaktfält så är det först nu, när han är 2 som jag börjat nöta lite mer olika höjder, olika balanser och mera svängar och positioner var jag är. Nu har han en annan fart och styrka i kroppen än han hade vid inlärningen.
..

Colins planka
Man kan ha en bredare variant av planka i början.


Vinkla plankan lite


Colin
hade bra hel balans till fast belöning när han var dryga året, men när jag började kasta leksaker och agilityn kom in i bilden så var allt som bortglömt och vi fick börja om.

« Tillbaka