Anna Käll

“Balans” är mitt nyckelord och strävan i avelsarbetet, både exteriört och mentalt. En välbalanserad Parson i mina ögon, har ett sunt och effektivt rörelsemönster i såväl skog som på en agilitybana. Den är smart, arbetsvillig, vänlig, fartfylld och kan koppla av när det behövs.

Kennelns stamtik, Ruby-red (Tilda) var min första parson och agilityhund. Hon blev rasens första dubbelchampion i agility. 2006 blev hon uttagen som reserv till landslaget (NM), -07 fick hon en ordinarie plats och gjorde en fin VM-debut. 2008 blev hon fyra i världen med sin 4:de plats på VM i agility. Tilda blev tvungen att sluta tävla på grund av en tåskada. Tilda fick två kullar. Tildas barnbarn Tiger är Sveriges enda parson som blivit champion i lydnad och även SM-kvalat.

Som uppfödare och hundtränare tycker jag det är intressant att följa kullarnas utveckling i den mån det går. Jag har hittills haft det stora nöjet att ha flertalet av de uppfödda valparna på kurser och runt mig på tävlingar var och varannan helg vilket möjliggjort bästa tänkbara utvärdering. Av kennelns alla valpar är det bara 2 som aldrig har tävlat någonting. Jag gör inga kombinationer som jag själv inte skulle kunna tänka mig att ta en valp att träna med ifrån.

Husse Jon är från Norge. Han följer med och fikar ibland på tävlingar och träningar. Annars tycker han om att promenera och krama vovsen. Det var husse som kom på kennelnamnet.

Vill ni fråga om parson, agility eller annat så slå en signal.
Tack för att ni besökte vår hemsida!

Hundar jag tävlat på mästerskap: